Referat: Härryda IF - Mossens BK

Seriepremiär och det är alltid lika ovisst om hur man ligger till gentemot dom andra lagen i serien.
Vi får tuffast möjliga start på säsongen när Mossensom är topptippade kommer på besök.
Det gör det än mer underbart att kunna ta tre poäng.

När domaren blåser igång matchen är det Mossen som direkt tar tag i det, vi fastnar i uppspelsfasen och motståndarna får komma till anfall på anfall dock utan att skapa någon direkt farlig chans. Men man fick direkt känslan av att det kommer bli tufft och att vi inte riktigt är där. Trots detta får vi ett tidigt ledningsmål genom David och ett ruskigt viktigt sådant, det ger oss energi och skälvförtroende.
Ju längre halvleken lider ju mer kommer vi in i det och stundtals spelar vi riktigt bra, stabila defensivt genom hela plan och livsfarliga när vi går till anfall. Mossen har mest boll men det är vi som skapar chanserna.
5 minuter innan pausvilan får vi ett friläge som tyvärr avslutas mitt på målvakten men 2-0 målet ska ändå komma innan paus och det är Bako som gör det framspelad av David. Direkt på avsparken efter blåser domaren för halvlek så det var ett riktigt viktigt mål att få med sig.
Vi börjar halvleken lite osäkert men när 45 minuter gått har vi gjort det riktigt riktigt bra!

I paus pratar vi om att inte bli stressade och att Mossen förmodligen kommer trycka på rejält från start.
Så blir också fallet, vi börjar lite som vi gjorde i första då vi inte får upp bollen utan slarvar och fastnar i uppspelet. Vi reder dock ut stormen och på en kontring efter tio minuter gör vi 3-0 genom Emil. Återigen ett psykologiskt viktigt mål som gav oss energi!
Andra halvlek visar vi kanske inte upp något skönspel utan fokuserar på att ligga rätt i positionerna och ställa om. Däremot visar vi upp ett enormt hjärta och krigar för varandra på ett sätt som gör en både glad och stolt!
I 74 minuten får vi tyvärr vår målvakt utvisad och givetvis gör det att Mossen äger än mer boll och trycker på för en reducering. Men vi håller undan och lyckas ta tre riktigt Goa poäng som helt klart är välförtjänta.
Mossen har mest boll men tror inte dom har ett skott på mål så defensivt gör vi en riktigt bra match och framåt är vi sylvassa som vanligt.
Vi önskar Mossen lycka till i fortsättningen, ett trevligt lag att möta trots att det smällde på rejält i närkamperna emellanåt.

Nästa match för oss är även den på hemmaplan då Kungsladugård kommer på besök nästa torsdag!